Mliekom označujeme polliter hustej krémovej peny. Ide o spôsob čapovania piva, ktorý je obľúbený najmä u žien. Mlieko je totiž v porovnaní s hladinkou alebo šnytom sladšie.
Mliekom označujeme polliter hustej krémovej peny. Ide o spôsob čapovania piva, ktorý je obľúbený najmä u žien. Mlieko je totiž v porovnaní s hladinkou alebo šnytom sladšie.
Šnyt je menšia miera piva s väčším podielom krémovej peny. Práve silná vrstva peny dodáva pivu jemnejšiu rezkosť a uchováva ho dlhšie čerstvé. Preto je šnyt vhodný ako koštovacie pivo pre výčapníkov alebo je tiež ideálnou voľbou pre tých, čo už nemajú chuť alebo čas na veľké pivo.
Šnyt je menšia miera piva s väčším podielom krémovej peny. Práve silná vrstva peny dodáva pivu jemnejšiu rezkosť a uchováva ho dlhšie čerstvé. Preto je šnyt vhodný ako koštovacie pivo pre výčapníkov alebo je tiež ideálnou voľbou pre tých, čo už nemajú chuť alebo čas na veľké pivo.
Hladinka je najčastejší spôsob čapovania piva. Jeho základom je čapovanie na jeden záťah tak, aby sa na konci vytvorila mokrá krémovitá pena, ktorá nebude presahovať okraj pohára.
Tatarák je asi najčastejšou prvou voľbou k pivu. Nejde však len o lahôdku, ktorá sa skvelo hodí k zlatistému moku. Vďaka tomu, že ju pripravujeme zo surovej sviečkovice so slovenským pôvodom si v sebe uchová aj tie vitamíny, ktoré by sa tepelnou úpravou stratili. Ide napríklad o vysoký obsah vitamínu B či C, takisto ako aj dôležitých enzýmov. Spolu so surovým vajíčkom je táto kombinácia ideálnym zdrojom proteínov.
Tatarák je asi najčastejšou prvou voľbou k pivu. Nejde však len o lahôdku, ktorá sa skvelo hodí k zlatistému moku. Vďaka tomu, že ju pripravujeme zo surovej sviečkovice so slovenským pôvodom si v sebe uchová aj tie vitamíny, ktoré by sa tepelnou úpravou stratili. Ide napríklad o vysoký obsah vitamínu B či C, takisto ako aj dôležitých enzýmov. Spolu so surovým vajíčkom je táto kombinácia ideálnym zdrojom proteínov.
Špecialitou Camelotu je zdanlivo jednoduchá a obyčajná údenina. Klobáska z miestnej farmy však v našej ponuke hrá prím. Doplnená o tradičné prílohy ako chren či horčica, sa stala vychytenou a obľúbenou voľbou nielen k dobre načapovanej Plzni.
Existuje lepšia dvojka ako tlačenka a pivko? Podľa nás sa dá len vylepšiť – a to tým, že mäso je z miestnej farmy, kde skutočne ručia za kvalitu. Všetky ingrediencie k domácej tlačenke vyberáme tak, aby sme priniesli čo najlepší výsledok. Vieme totiž, že len tak bude táto klasika najbližšie k dokonalosti.
Existuje lepšia dvojka ako tlačenka a pivko? Podľa nás sa dá len vylepšiť – a to tým, že mäso je z miestnej farmy, kde skutočne ručia za kvalitu. Všetky ingrediencie k domácej tlačenke vyberáme tak, aby sme priniesli čo najlepší výsledok. Vieme totiž, že len tak bude táto klasika najbližšie k dokonalosti.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.